Landstræner kritiserer forhold ved GM i futsal

B67- og landstræner Tekle Ghebrelul kritiserer forholdene under GM i futsal, der blev afviklet i Maniitsoq i forrige weekend.
Foto © : GBU
Skrevet af Kenneth Elkjær
18. april 2017 11:45

Tekle Ghebrelul roste i sidste uge spillernes niveau ved årets mesterskaber i futsal. Men det gode spil skyldes ikke forholdene i hallen i Maniitsoq, lyder kritikken.

- Hallen er for lille, det ved vi. Der mangler to meter på den ene led, der er søjler i begge sider af hallen, og gulvet er simpelthen så ringe.

- Spillerne led rigtig meget under det, siger Tekle Ghebrelul, der tabte finalen med B67 til N48.

LÆS OGSÅ Landstræner fandt nye talenter ved GM

For tre år siden blev GM i futsal også afviklet i Maniitsoq. Ved den lejlighed blev tre spillere knæskadet på grund af forholdene i hallen, fortæller Tekle Ghebrelul, der har en klar opfordring til GBU:

- Jeg håber, GBU vil tænke over, hvor GM bliver afviklet i fremtiden af hensyn til spillernes sikkerhed. 

Kan blive bedre

Hos fodboldforbundet erkender man, at der ikke er optimale forhold i Maniitsoq.

- Der er meget indelukket, og når der kommer varme på, bliver der fugtigt, og det har betydning for fodboldspillet. Det resulterer i, at nogle holds spil ikke er så flydende, som det plejer at være, siger GBU-formand, John Thorsen.

Han vil dog ikke udelukke, at Maniitsoq kan blive vært for GM i futsal en anden gang.

- Vi kan ikke spille i Nuuk hvert år, og hallen lever op til de standarder, der er fastsat for nationale kampe, siger GBUs formand, John Thorsen med henvisning til, at banen i Maniitsoq er 40 gange 18 meter, og kravene er mindst 25 gange 16 meter.