Landstingsmedlemmer vil dobbeltjobbe

25. januar 2005 11:10

De fleste kandidater til folketingsvalget der i dag sidder i Landstinget vil blive siddende i Tinget, selvom de skulle blive valgt ind i Folketinget.

Landstings- og folketingsarbejde hører sammen, mener de. Og da det ikke er et helårsarbejde at sidde i Landstinget, så er der tid nok til arbejdet i Folketinget, mener de landstingsmedlemmer vi har talt med.

Atassut´s kandidat Augusta Salling har undersøgt hvor nemt det er at rejse mellem Danmark og Grønland, og hun mener ikke der skulle være nogen hindringer for at pendle mellem Nuuk og København. Augusta Salling vil dog overveje sit formandskab i partiet, hvis hun skulle blive valgt.

Anthon Frederiksen fra Kandidatforbundet vil trække sig tilbage som borgmester i ilulissat, men vil blive siddende i Landstinget.

Hvis Kuupik Kleist fra IA kan være begge steder så kan han også, siger han.

Også Demokraternes formand Per Berthelsen synes at landstings- og folketingsarbejdet er tæt knyttet sammen. Han vil hellere være fuldtidspolitiker, hvis han bliver valgt.

- Hvis man har gode medarbejdere og prioriterer rigtigt, så er der intet til hinder for det. 4 måneder i Landstinget og 8 måneder i Folketinget.

Doris Jakobsen fra Siumut vil blive siddende i Landstinget, hvis hun bliver valgt. Hun vil dog ikke stille op til landstinget i 2006, hvis hun bliver valgt ind i Folketinget.

Landstingsmedlemmer, der bliver valgt til Folketinget, får løn begge steder.