Landstingets formandskab: Vi er ikke smagsdommere

03. august 2005 11:41

Landstingets formandskab skal ikke være smagsdommer og tage stilling til, hvor udvalgene må rejse hen. Det mener Landstingets næstformand, Aqqaluk Lynge (IA), efter at der er opstået politisk ballade om skatteudvalgets studietur til Jersey.

Skatteudvalget drager i næste måned til det lille skattely Jersey i Den Engelske Kanal for at se på øens pengesektor.

Formålet er at undersøge, om Grønland i fremtiden kan leve af at tiltrække udenlandske bankkunder. Men turen er omstridt, fordi Grønland ikke uden videre kan bruge Jerseys erfaringer. Og derfor har Demokraternes medlem af udvalget sagt nej til at deltage på turen.

Udvalgets formand, Jørgen Wæver Johansen (Siumut), afviser, at der er noget galt med turen, blandt andet fordi Landstingets formandskab har sagt god for den.

- Men vi tager slet ikke stilling til, om turene er relevante. Det er op til udvalget af afgøre det. Og hvis der er enkelte medlemmer, der ikke ønsker at deltage, så er der ikke noget at gøre ved det, siger landstingets næstformand, Aqqaluk Lynge (IA).

Næstformanden er indstillet på at indføre strammere regler for udvalgsrejserne, men det kræver, at der er bred opbakning til det i Landstinget.