Landstinget i gavehumør

01. december 2005 16:14

Kort før Hans Enoksen præsenterede nogle af de nye landsstyremedlemmer i Hjemmestyrets kantine, talte Radioavisen med en tilfreds Josef Motzfeldt. Landsstyremedlemmet for finanser og udenrigsanliggender betegner dagen, hvor han har fået små 17 millioner kroner til en række presserende projekter, som en succes.

-Der har været fuld opbakning til lovforslaget, som også er særdeles velunderbygget. Et forslag som især har sigtet på at være samfundsvenlig.

Bevillingen på de 17 millioner kroner går først og fremmest til den længe ventede landingsbane i Paamiut, vandkraftværk i Sisimiut og ny generator til vandkraftværket i Buksefjorden.

Derudover blev der også givet grønt lys for videreførelse af en række udgifter som også var på finansloven i 2005. Det drejer sig blandt andet om fem millioner kroner til overenskomstrelaterede udgifter.

Ifølge Josef Motzfeldt har Grønland det kommende år godt 5,5 milliarder kroner at gøre godt med. Pengene stammer blandt andet fra skatteindtægter, afgiftsindtægter og bloktilskuddet fra Danmark. Det er altså fra denne pulje, at politikerne har fundet midler til dagens bevillinger.