Landsstyrets yngste medlem

26. november 2005 13:41

I går fik Grønland et nyt Landsstyre bestående af otte medlemmer. Fire fra Siumut, to fra Atassut og to fra IA.

Det nye styres yngste medlem er den kun 27-årige siumutter, Doris Jakobsen, som er nyvalgt som Landsstyremedlem for Kultur, Uddannelse, Kirke og Forskning.

Doris Jakobsen siger, at hun vil bruge sit hverv som Landsstyremedlem for Kultur og Uddannelse til at kigge på, hvordan midlerne skal fordeles på hendes ansvarsområder.

- Landstingets revisionsudvalg, som jeg også var medlem af, har vurderet direktoraternes administration, ikke mindst hvordan penge, som skal bruges, bliver administreret. Derfor agter jeg som det nye Landsstyremedlem for Uddannelse at revidere brugen af midlerne på området, siger Doris Jakobsen.

Hun vil desuden arbejde for en øget grønlandisering af direktoratet ved hjælp af veluddannede grønlandske medarbejdere.

Doris Jakobsen vil også arbejde for at informationerne udadtil fra hendes kommende direktorat bliver bedre i forhold til før.

Den kun 27-årige siumutter er kommet politisk til tops i år, hvor hun både er blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen i Nuuk Kommune og nu også kan tage plads i det nye Landsstyre.

Doris Jakobsen, der kommer fra Ilulissat startede allerede sin politiske karriere i 1994, hvor hun som 14-årig meldte hun sig ind i Siumut Ungdom, SIS.

Her blev hun senere valgt som formand, og hun har også opnået titlen som formand for ungdomsorganisationen, Sorlak.

Hun blev første gang valgt ind i Landstinget ved sidste valg i 2002. I den valgperiode blev hun formand for uddannelsesudvalget og var med i Landstingets formandskab.

Tidligere i år stillede Doris Jakobsen også op til folketingsvalget, men kom ikke ind.

Hun blev valgt som organisatorisk næstformand i Siumut ved Siumuts landsmøde i foråret.