Landsstyret vil kigge på bonuspointene

22. juni 2005 18:19

Landsstyremedlemmer og andre statsansatte på tjenesterejse, tjener fedt med bonuspoint lige ned i egen lomme.

En rundringning viser, at stort set alle Landsstyremedlemmer er Eurobonus-medlemmer.

Det er SAS’s skyld, at Hjemmestyret ikke bruger skatteborgernes point til at købe nye tjenesterejser for, mener Kaj Kleist, der for øvrigt selv er Eurobonus medlem.

- Vi har siden 90'erne, da bonuspointordningen kom op at stå flere gange henvendt os til SAS for at finde ud af, om vi i det hele taget kunne få pointene ind i en fælles kasse, som vi så kunne bruge i forbindelse med tjenesterejser. Da det ikke har været muligt at få den aftale med SAS, så sagde vi, at det var et frynsegode til medarbejderne, siger Kaj Kleist.

Men SAS reglerne er øjensynligt kun et problem i Grønland. I Danmark har det nemlig lige siden 2000 været lov, at alle bonuspoint optjent på tjenesterejser tilfalder arbejdspladsen og ikke medarbejderne. Det er i princippet stadig medarbejdernes point, men arbejdspladsen administrerer dem.

Når der på et tidspunkt står nok point på kontoen, kan arbejdspladsen så bruge pointene til en ny tjenesterejse, eller eventuelt bare et par hotel-overnatninger undervejs.

Forholdt den fem år gamle oplysning, er Kaj Kleist pludselig noget mere optimistisk, når det gælder det offentliges brug af skatteydernes bonuspoint.

- Det vil Landsstyret naturligvis tage op til fornyet overvejelse. Det bliver nok en gang efter sommerferien, siger Kaj Kleist.