Landsstyret står ved deres beslutning om krabbestop

Skrevet af Mads Lynge
27. juni 2006 10:06

Landsstyret står ved deres beslutning vedrørende lukningen af krabbefiskeriet fra og med den 1.juli i år.

- Vi tog beslutningen for at sikre fiskerne en stabil indkomst fremover, og for at opretholde en bæredygtig bestand af krabber, siger Landsstyremedlem for Fangst og Fiskeri, Finn Karlsen:

- Vi er simpelthen nødt til at tænke på bæredygtighed, og lade krabberne være i fred. Tidspunktet for krabbestoppet kan altid tages op til diskussion, for der er alt for mange forskellige udmeldinger om hvor og hvornår det rette tidspunkt for krabbestop er. Derfor har vi været nødt til at skære igennem og gennemføre krabbestoppet langs hele kysten fra og med den 1.juli, siger Finn Karlsen.

Formanden for fisker og fangerorganisationen KNAPK, Peter Olsen, har bedt om en forklaring fra landsstyremedlemmet på beslutningen om at lukke for krabbefiskeriet langs hele kysten.

En række krabbefiskere og KNAPK mener at krabbestoppet burde gennemføres områdevis, da krabberne langs kysten efter deres mening ikke får bløde skaller samtidig, og derfor sagtens kan fanges.

Men landsstyremedlemmet henviser til et møde allerede tilbage i 2004, hvor det blev besluttet, at gennemføre et midlertidigt krabbestop, når disse havde bløde skaller.

Også Fiskerirådet deltog i mødet dengang, og var enige i at etablere et midlertidigt krabbestop. For som Finn Karlsen siger:

- Hvis ikke KNAPK på ærlig vis kan forklare dette overfor sine egne medlemmer, ja, så stiller jeg mig hellere end gerne op og giver en forklaring,

siger Finn Karlsen.

Der er krabbestop fra og med den 1.juli og frem til og med midten af september måned i år.