Landsstyret afviser WWF-kritik

29. april 2005 07:29

Dyrebeskyttelsesorganisationerne er meget ensidige i deres måde at bedømme Grønlands forvaltning af naturen på. Det siger landsstyremedlem for Fiskeri og Fangst, Rasmus Frederiksen i en kommentar til den nyeste rapport fra Verdensnaturfonden (WWF).

Organisationen mener at fire store dyrearter, isbjørne, hvalros samt hvid- og narhvaler betaler prisen for manglende lovgivning og viden om bestandene. Radioavisen har spurgt Rasmus Frederiksen om han vil skære ned på fangsten af især isbjørn og hvalros. Men det vil landsstyremedlemmet ikke forholde sig til.

I stedet peger Rasmus Frederiksen på alt det, han mener Hjemmestyret har opnået inden for det sidste halvandet år. Og det er meget, mener landsstyremedlemmet. Han nævner i flæng den nye naturlov, bekendtgørelsen for hvid- og narhvaler, fuglebekendtgørelsen og Tulugaq-kampagnen.

- Man kan ikke påstå, at vi ikke har lavet noget, siger Rasmus Frederiksen.

Den kommende bekendtgørelse om isbjørne træder i kraft fra første juni. Dog vil der først komme kvoter på bjørnene fra næste år. Og det er også først til næste år at direktoratet barsler med en lovgivning på hvalrosområdet.