Landsstyremedlem søger 8 mio. kr. til trafik

03. februar 2006 18:04

Hvis landstinget fastholder beslutningen om, at kystsejladsen skal foregå på kommercielle vilkår, så forsvinder de billige billetter i slutningen af dette år. Landsstyremedlem Jørgen Wæver Johansen søger dog landstinget om små 8 millioner kroner for at afhjælpe den tilspidsede situation, nogle er havnet i.

Sarpik Ittuk er nu under ombygning, så der udelukkende vil være kahyt-pladser på skibet. Det medfører ikke blot at passagererne bliver 80 færre end de 240, der hidtil har sejlet med Sarpik Ittuk.

Ombygningen sker også på bekostning af det billige billetter, som mange lokale og lavest lønnede benytter sig af, når de besøger familien langs kysten.

Allerede nu har den forretningsmæssige ånd, der er kommet over politikerne fået mærkbare følger for mange landsmænd.

Men de mest tilspidsede situationer vil dog kunne afhjælpes, da landsstyremedlemmet for Trafik- og infrastruktur, Jørgen Wæver Johansen nu vil søge landstinget 8 millioner kroner for at afhjælpe situationen. Men det ser stadig ud som om at alle må tage fly, hvis de skal nogle steder hen:

Jørgen Wæver Johansen:

- Det er op til landstinget, hvor billigt man vil gøre den luftbårne trafik. Der er grænser for hvor billigt det kan blive på kommercielle vilkår med det kundegrundlag, man har her i landet.

Hvis man fra politisk side synes, at det er utilfredsstillende, så er der kun én vej at afhjælpe det på. Det er igennem effektiviseringer og eventuelle tilskud, men det er op til landstinget.