Landsstyreformanden afviser Forbrugerrådets kritik

Skrevet af Mads Lynge
05. august 2005 13:01

Landsstyreformand Hans Enoksen afviser Grønlands Forbrugerråds kritik af Landsstyret vedrørende den forestående privatisering af Arctic Umiaq Line.

Forbrugerrådet mener, at arbejdet skrider for hurtigt frem og foreslår, at planerne udskydes i et år.

Men Landsstyreformanden siger:

- Der er intet hastværk. Landsstyret har besluttet sig på baggrund af Landstingets ønsker. Deres ønsker skal vi jo selvfølgelig efterkomme, siger Hans Enoksen.

- Nogle gange er vi nødt til at tage beslutninger, som en stor del af befolkningen ikke nødvendigvis er enige i, og jeg tror ikke, at der sker de store ændringer med det vi allerede har besluttet, understreger Landsstyreformanden.

Hvis planerne om privatisering skal udskydes med et år, skal der fornyede forhandlinger til, og dét bliver ikke billigt, siger Hans Enoksen:

- Hvis vi skal udskyde med et år, bliver vi nødt til finde penge. Penge der i givet fald skal gå til tilskud. Det drejer sig om mange penge. Vi snakker millioner, understreger Landsstyreformand Hans Enoksen, og fortsætter:

- Landsstyret kan ikke sådan lige uden videre flytte så mange penge fra det ene år til det andet. Vi kan kun arbejde videre med et enigt Landsting i ryggen.

Hans Enoksen er af den opfattelse, at arbejdet med at privatisere en række virksomheder ikke kan stoppes:

- Grønland kan jo ikke bestå på grundlag af tilskud alene. Vi kan ikke blive ved med at holde på folk med ønsker om en videreudvikling, vi må alle deltage i processen. Vi må være modige, slutter Landsstyreformanden.

Hans Enoksen opfordrer til at vente med kritikken til Arctic Umiaq Lines fremtid er endeligt afgjort i slutningen af august.

Tilbage i juli måned opfordrede kommunernes landsforening, KANUKOKA, til en lang overgangsperiode.