Landslæge: Svine-influenza mildere end almindelig influenza

Der er endnu ikke konstateret tilfælde af influenza A - også kendt som svineinfluenza - i Grønland. Det fastslår landslægeembedet. Samtidig understreger vikarierende landslæge Anne Hempel-Jørgensen, at befolkningen ikke skal frygte influenza A, også selvom hun mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi ser det første tilfælde her i landet.
Skrevet af Karsten Sommer
30. juli 2009 05:28

- Når det sker, vil langt de fleste opleve at influenzaen overståes hurtigere end almindelig influenza, og med mildere symptomer. Som oftest er influenza A overstået på en uge. Og forventes at ramme flere unge end ældre, siger hun til Radioavisen.

Borgere, som er vendt hjem fra udlandet med influenza, opfordres til at kontakte det nærmeste sygehus eller lægeklinik pr. telefon. Symptomerne på influenza er pludseligt opstået feber, hoste, muskelsmerter og hovedpine, ligesom diaré kan forekomme.

Sundhedsvæsenet i Grønland ligger inde med medicinen tamiflu, som i nogle tilfælde bruges til behandling af influenza. Vaccinen mod influenza A er stadig under udvikling, og vil komme til Grønland i løbet af efteråret.

Og så gentager den vikarierende landslæge, Anne Hempel-Jøergensen nogle gode råd, så influenzasmitten begrænses:

Vask ofte hænder, host eller nys i ærmet, og bliv hjemme fra arbejde, hvis du er syg.