Landshold og lønninger på dagsordnen

21. april 2006 09:19

Landstinget åbner her til eftermiddag sin forårssamling. Og selvom det er mindre end en måned siden, at den foregående samling sluttede, så er det ikke knebet med at samle punkter sammen.

Der vil i alt være 17 mødedage, og der skal der diskuteres 87 punkter på dagordenen. Der skal blandt andet snakkes om klassiske samlingsemner som ophavsret, energi, fiskeri og fangst.

I den lidt kuriøse afdeling er der et punkt om oprettelse af et grønlandsk fodboldlandshold – og dertil hørende nationalt fodboldstadion. Det er Otto Jeremiassen fra Siumut, der ønsker at vide, hvilke tanker landsstyret gør sig i den retning?

Et andet punkt på dagsordenen, der nok kan skabe debat – både i landstingssalen og i befolkningen – er flere forslag om, hvor mange penge partier og politikere skal have i løn og tilskud? Fra Landsstyret ønsker man eksempelvis en forhøjelse af partistøtten, mens Demokraterne foreslår, at der skal bruges færre penge.

Under samlingen vil der også være en række officielle arrangementer. Blandt andet skal Landstingets Ombudsmand mødes med sine vestnordiske kolleger og i den forbindelse skal ombudsmandens 10 års jubilæum i 2005 markeres. Landstingets medlemmer har også mulighed for at komme på mediekursus, og endeligt har de folkevalgt et tilbud fra Naturinstituttet om besøg den 4. maj. Hvis alt går som planlagt, så slutter forårssamlingen den 23. maj.