SIK: Landet mister skatteindtægter

SIK kritiserer nu den mulige lukning af Nuuk Imeq. Fagforeningen forstår ikke hvorfor det er nødvendigt at skifte fra flasker til dåser.
Foto © : KNR
12. januar 2017 08:33

Hvis Nuuk Imeq lukker betyder det både tab af arbejdspladser og skatteindtægter, advarer SIK.

Mandag kom det frem, at Nuuk Imeq indstilles til lukning i slutningen af 2018 efter politiske meldinger at skifte returflaskerne ud med dåser til øl og sodavand.

Og det er ikke faldet i god jord hos SIK, der har langt størstedelen af medarbejderne på Nuuk Imeq som medlemmer. Formand Jess G berthelsen siger:

- Jeg frygter at 35 medarbejdere vil stå uden arbejde bare på grund af at elendige dåser nu skal på markedet her i landet. Derudover vil man også miste 4,2 mio. kroner skatteindtægter, skriver han.

SIK er ifølge pressemeddelelsen uforstående overfor, hvorfor man vil gå over til dåser og frygter, at det vil gå ud over medarbejderne.

I pressemeddelelsen fra Nuuk Imeq i mandags lagde bestyrelsesformanden for Grønlandskonsortiet, Anders Dam Vestergaard, dog op til en forhandling med Selvstyret om at bevare arbejdspladserne i Nuuk:

- Vi håber på, at vi sammen med de relevante parter i sagen, kan nå at finde en løsning om overgang til et nyt emballageregime i Grønland, som muliggør investering i fortsat lokal tapning af kvalitetsmærker indenfor både øl og læskedrikke via Nuuk Imeq.