Lærerkurser kan løfte fremmedsprog

Lærernes fagforeningsformand mener, kommunerne skal være bedre til at efteruddanne sine lærere til at undervise i dansk og engelsk. Håbet er at nedbringe den store restgruppe, som aldrig får videre uddannelse end grundskolen.
14. januar 2015 14:15


Skoleeleverne ville blive bedre til dansk og engelsk, hvis kommunerne i de større byer brugte flere penge på efteruddannelse, tror Sivso Dorph, formand for Imak, lærernes fagforening.

- Efter min bedste overbevisning, så mangler vi undervisere i de sproglige fag, siger Sivso Dorph, formand for lærernes fagforening, Imak, til KNR.

 

Bekymring for dårlig sprogundervisning

Hans respons kommer, efter en bekymret forælder i sidste uge henvendte sig til KNR, og påpegede, at niveauet for undervisning i særligt fremmedsprog halter gevaldigt, og det er et stort problem, fordi de fleste lærermaterialer efter folkeskolen er på dansk og engelsk.

- Vi har en kæmpe kæmpe stor gruppe elever, som ikke kan komme videre med en uddannelse alene af den grund, at de ikke kan tale et fremmedsprog, sagde Aviaja Egede Lynge, der selv er mor til en pige, som får supplerende privatundervisning i engelsk.

 

Stiller krav om efteruddannelse

Selvom Sivso Dorph mener, at lærermanglen er det væsentligste problem, så er den blevet et mindre problem i de større byer i de sidste par år. Derfor er det nu tid til, at man stiller krav til kommunerne om at de efteruddanner deres lærere med kurser, siger lærerformanden. 

Derfor regner jeg med, at når vi kommer så højt op i dækningen af uddannede lærere, så må vi også have ressourcer til at tilbyde kurser i de fag, hvor vi mangler speciallærere.

Således slutter Sivso Dorph, formand for lærerforeningen Imak.