Air Iceland: Længere landingsbaner kan betyde billigere billetter

Længere landingsbaner vil betyde, at det islandske flyselskab Air Iceland Connect vil indsætte større fly på ruterne til Nuuk og Ilulissat. Det vil ifølge selskabet både betyde bedre komfort og lavere priser.

Sådan lyder det fra Air Iceland Connect, som dermed ser frem til, at kunne indsætte et større fly på ruterne til både Nuuk og Ilulissat.- Jeg tror, at det vil give mange muligheder, hvis man forlænger landingsbanerne, sige Árni Gunnarsson, som er administrerende direktør for det islandske flyselskab.

LÆS OGSÅ Stort turismepotentiale i Grønland

LÆS OGSÅ Lettere adgang til grønlandsk luftrum

Større fly giver bedre komfort

Som det er i dag beflyver Air Iceland Connect byerne med en Dash 8, som kun har plads til 37 passagerer. Men hvis landingsbanerne bliver forlænget til 2200 meter, vil det være muligt for selskabet at bruge Dash 8erens storebror på ruterne.

Udover, at de kan flyve med dobbelt så mange passagerer ad gangen, er der også en bedre komfort i forhold til den lille Dash 8.

- Q400 er et hurtigere og mere stille fly. Det bliver derfor en mere komfortabel og kortere flyrejse.

Norsk interesse for Grønland

Et større fly vil ifølge Air Iceland Connect også betyde billigere flybilletter, hvilket bliver hilst velkommen af det norske rejsebureau Storm Event.

Selskabet tilbyder i dag rejser til Svalbart og Færøerne, men vil gerne i fremtiden kunne tilbyde en endnu vildere destination til nordmændene.  Men som det er i dag er der både udfordringer med både afstande og dyr transport.

- Det er et stort land med lange afstande. Så dyre flybilletter er den største hæmsko, siger Petter A. Bjørge fra Storm Event.

LÆS OGSÅ Stor interesse for Grønland

Prisen afhænger af afgifterne

Men Air Iceland Connect kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvor meget billigere billetterne bliver, da de endnu ikke ved, hvad det komme til at koste at benytte lufthavnen.

- Bliver afgifterne hævet, sænket eller kommer det til at koste det samme. Det skal også tages i betrækning, når man tænker på, hvad det koster at flyve til en destination, siger administrerende direktør for Air Iceland Connect, Árni Gunnarsson.

LÆS OGSÅ Længere landingsbaner gør det ikke alene

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!