Læge melder kommune til politiet

08. april 2005 14:52

Chefdistriktslæge Rune Jacobsen i Nanortalik har meldt kommunen til politiet. Lægen anklager Nanortalik Kommune for at have syltet otte sager om blandt andet misrøgt af børn.

Sagerne har ifølge lægen stået på i mellem et og syv år. Og Rune Jacobsen går til politiet, fordi han siden december forgæves har forsøgt at få politikerne i tale.

- Men jeg får kun henholdende svar om, at kommunen sætter noget i gang, men det sker ikke. Sagerne handler fx om børn, der ikke går i skole, selvom de er i den skolepligtige alder. En anden sag handler om en mor, der tidligere har fået tvangsfjernet sine børn, og som nu står med et nyfødt barn, uden at kommunen har en plan for, hvad der skal ske, siger Rune Jacobsen.

Landstinget vedtog i 2003 en forordning om hjælp til børn og unge. Forordningen slår fast, at kommunen har pligt til at hjælpe, hvis den får kendskab til, at børn og unge f.eks. bliver udsat for misrøgt.

Forordningen fastslår desuden, at f.eks. kommunalpolitikere kan straffes efter kriminallovens regler, hvis forordningen ikke bliver overholdt.

Formanden for socialudvalget, Kristine Raahauge (S), vil ikke udtale sig, da det drejer sig om personsager.