Kyoto-aftalen får konsekvenser for Grønland

Skrevet af Mads Lynge
16. februar 2005 11:51

Efter næsten otte års venten, træder Kyoto-aftalen endelig i kraft i dag. Rusland har nemlig underskrevet aftalen i november måned sidste år. Det betyder at aftalen kan træde i kraft fra onsdag den 16.februar 2005.

Aftalen der indebærer at de rige lande skal begrænse deres udledning af drivhusgasser, får også konsekvenser for Grønland:

- I og med at Danmark har ratificeret Kyoto-aftalen, har Danmark og også Grønland forpligtet sig til at reducere udledningen af kulilte med op til otte procent frem til 2012, siger direktør i Direktoratet for Miljø og Natur, Alfred Jakobsen.

Og Landsstyret har planer om at begrænse udledningen af drivhusgasser her i Grønland. Blandt andet skal boligernes indretning og isolering forbedres. Ved at forbedre boligernes isolering, mindskes forbruget af oliebaserede brændstoffer, der blandt andet bruges i oliedrevne generatorer til opvarmning.

- Vi har fornylig taget et stort vandkraftværk i brug. Den har været med til mindske hvort udledning af drivhusgasser, og vi har en del anlægsplaner der går i den retning også, slutter Alfred Jakobsen.