Kvalifikationer vigtigere end sprog

10. maj 2005 03:53

Akademikernes Sammenslutning mener, at Nammineq vender tingene på hovedet, når de påpeger, at det er et problem, at en stor del af de ansatte med højere uddannelse udelukkende taler dansk.

Løsrivelsesbevægelsen vil have Hjemmestyret til at undersøge, om de rent grønlandsksprogede borgere kommer i klemme, fordi chefer og embedsmænd ofte er dansksprogede, og arbejdssproget dermed også er dansk.

Akademikernes Sammenslutning mener, Nammineqs udgangspunkt er forkert. - Vi er naturligvis enige i, at det er en fordel at få så mange grønlandsksprogede akademikere som muligt, men virkeligheden er, at samfundet er nødt til at bruge de dansksprogede, fordi de andre ikke findes, siger akademikernes formand Flemming Guntofte Nielsen.

Han afviser, at det er nogen god idé at gå på kompromis med folks kvalifikationer for at få grønlandsksprogede i højere stillinger. - Det vigtigste er kvalifikationerne. Og samtidig skal vi vise de unge, at det kan betale sig at tage en længereværende uddannelse, siger Flemming Guntofte Nielsen.