Kuupik: Danskerne nedprioriterer selvstyrearbejdet

24. april 2006 10:03

Arbejdet går for trægt i den grønlandsk-danske Selvstyrekommission, lyder kritikken fra et af de grønlandske medlemmer, Kuupik Kleist fra IA. På hma virker det som om danskerne nedprioriterer kommissionen.

- Mens kommissionens arbejde er væsentligt for Grønlands fremtid virker det som om man fra dansk side ikke mener det har nogen væsentlig betydning for Danmark. Der er helt klart en fundamental forskel i den måde vi prioriterer på, siger landstings- og folketingsmedlem Kuupik Kleist fra IA. Han sidder i Selvstyre kommissionens arbejdsgruppe for økonomi. En arbejdsgruppe der har været ramt af afbud og aflysninger af møder. For nylig meldte Dansk Folkepartis medlem afbud da taburetten vaklede under forbrugerminister Lars Barfoed.

Den beslutning er bare det seneste eksempel på danskernes manglende interesse for kommissionens arbejde siger Kuupik Kleist. Hans synspunkter bakkes til dels op af Demokraternes medlem af arbejdsgruppen Per Berthelsen.

- Vi er alt for dårlige til at overholde vores mødeplaner. Jeg vil ikke direkte beskylde nogen for slendrian. Men jeg mener, det er uhyre vigtigt at vi fastholder vores mødeplaner og at der lægges højt prioritet på den opgave, siger Per Berthelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra arbejdsgruppens formand Frank Jensen fra Socialdemokratiet. Men han og resten af gruppen vil få besked fra Grønland om at stramme op, lover Kuupik Kleist.

- Jeg har før rejst problemet i Kommissionen, og det har jeg tænkt mig at gøre igen, siger han.

Arbejdsgruppen for økonomi skal mødes i næste måned. Mødet skal holdes i København og det betyder at de grønlandske medlemmer må forlade forårssamlingen for at deltage i mødet.