Kursuskonference i Ilulissat om ADHD og autisme

Fra mandag aften og frem til torsdag vil der i Ilulissat være samlet fagfolk og pårørende til ADHD-patienter og autister. Dagene på konferencen skal bruges til at udbrede viden om specielt ADHD, men også autisme.
Skrevet af Peter Troelsen
01. oktober 2012 16:35

Deltagerne på kursuskonferencen er lærere, pædagoger, folk fra kriminalforsorgen og frem for alt forældre.

Konferencen er tilrettelagt og bliver afviklet af Departementet for Familie, Kultur, Kirke og Ligestilling gennem viden- og rådgivningscenter for handicap (IPIS).

-Der er mange børn og unge i Grønland, der er blevet diagnosticeret med ADHD. Det er udbredt over hele landet, men jeg er sikker på, at der går mange andre rundt med ADHD, der endnu ikke har fået diagnosen. Det kræver en udredning fra en klinisk psykolog, og der er ualmindelig lang ventetid på en udredning. På vores konference får vi besøg af en klinisk psykolog fra Bispebjerg Hospital i København, og hun vil fortælle mere om sygdommen, forklarer afdelingschefen hos IPIS Naja Rosing Fleischer til knr.gl.

ADHD patienter har brug for et meget forudseeligt liv, og hvis ikke forældrene og lærerne ved noget om ADHD, så bliver det meget vanskeligere for barnet eller den unge at fungere tilfredsstillende i dagligdagen. Omgivelserne skal ganske enkelt kende til de processer, der er i forbindelse med en med diagnosen ADHD.

-I og med at vi har fat i alle de grupper, der har med ADHD at gør i hverdagen, håber vi på, at vi kan give dem de værktøjer, der skal til. Det gælder de pædagogiske processer og også mulighederne for at spotte et tilfælde af ADHD. Der er meget stor interesse for vores konference. Vi havde 270 ansøgninger til vores kursuskonference, og havde kun plads til ca. 120. Det betyder, at vi skal have lavet lokale tiltag som opfølgning på de næste fire dage, siger Naja Rosing Fleischer.

Som afslutning på de fire dages kursuskonference bliver der udarbejdet et udkast til en handleplan for området. På den måde vil ADHD området fremover være i faste rammer, til fordel for både ADHD patienter og deres pårørende og de fagfolk, der arbejder med dem i dagligdagen.

Læs mere om ADHD her: http://da.wikipedia.org/wiki/ADHD