Kunsthåndværkere i Grønland skal organiseres

Den folkekære kunstner og tegner bag Buuarsikkut, Robert Holmene begynder på mandag som ekstern konsulent i Grønlands Turist- og Erhvervsråd (GTE).
Skrevet af Najaaraq Egede
26. februar 2010 12:35

- Formålet med Robert Holmenes kommende arbejde er at organisere og øge indsatsen på kunsthåndværksområdet i hele Grønland, oplyser udviklingschef i GTE Mads-Daniel Skifte.

Robert Holmene skal sammen med udviklingsafdelingen samle informationer om husflidskunstnere i hele Grønland. Opgaven skal udføres i samarbejde med kommunerne, og aktive kunstnere skal identificeres i hele landet.

Meningen er, at der senere skal igangsættes kompetenceudvikling, så landets husflidskunstnere kan lære mere om økonomistyring, priskalkulation, markedsføring og innovation. Kunsthåndværksområdet skal udvikles, så kunstnerne og dermed landskassen kan få gavn af erhvervet.

- Hovedformålet bag indsatsen at organisere branchen og i sidste ende optimere den til en sikrere og bedre indtjening, siger Mads-Daniel Skifte.

Han er sikker på, at Robert Holmene, som er utrolig kreativ og selv udøvende kunsthåndværker, vil kunne hjælpe GTE med at løfte en stor og meget vigtig opgave de kommende år.