Foto: KNR

Partii Naleraq: Kuno Fencker

Portræt af folketingskandidater

Navn: Kuno Fencker

Parti: Partii Naleraq

Alder: 44

Uddannelse/arbejde: HD Organisation & Ledelse – International Transport og Logistik – Stud. Jur / Tidl. sælger og indkøber. Internationalt: Cairn Energy, Operations Coordinator. Tidl. formand for Royal Arctic Line A/S samt andre handelsbaseret bestyrelsesposter

Civilstatus (familie/børn): -

Fritidsinteresser: Fitness og styrketræning

Hvad er de tre vigtigste sager, du vil kæmpe for, hvis du kommer i Folketinget?

Der skal planlægges og prioriteres, hvordan vi arbejder og tilpasser de 32 områder, som Grønland ikke har overtaget ansvaret for endnu, og skabe størst indflydelse på de fem områder, som vi i henhold til Grundloven indtil nu ikke må overtage.

Sidst, men ikke mindst, skal vi involvere os i de sager, som kan have en virkning på grønlændere, som bor i Danmark, for at give størst mulig tryghed og udvikling af de borgere, som har valgt og bosætte sig udenfor Grønland.

Prioriteten skal dog ikke misforstås med, da det er valgkredsen Grønland, vi primært vil arbejde for.

Hvordan vil du være med til at sikre en god tilværelse for borgere med grønlandsk baggrund i Danmark?

Se ovenstående svar. Men jeg vil arbejde primært for en god tilværelse i den valgkreds, jeg stiller op, som er Grønland.

Hvilken dansk statsministerkandidat støtter du, hvis du bliver valgt til Folketinget?

Det handler om retspolitisk hårdt arbejde og skabe størst indflydelse for Grønland uanset, hvordan de indretter regeringen i Danmark. Vi skal primært arbejde for Grønlands interesser. Jeg ser frem til, at vi i henhold til præamblet til Selvstyreloven også minder den danske regering om ligeværdighed og vores demokratiske ret til indflydelse.

Kommentarer