Kulturudvalg støtter kollegieplaner

Skrevet af Karsten Sommer
28. juni 2005 05:44

Kommunalbestyrelsen i Upernavik og Landstingets kulturudvalg har i går holdt møde om kollegie-situationen i byen. Kollegiet har ikke plads til de mange bygdeelever, der starter i skole i Upernavik efter sommerferien.

91 elever fra kommunens bygder kan ikke komme til Upernavik for at færdiggøre deres skolegang. Ud af de 91 er der 22 elever, som obligatorisk skal fortsætte 10. klasse efter sommerferien, og de kan altså ikke vente. Kommunen mangler stadig at finde plads til 17 ud af de 22 elever.

Kommunalbestyrelsen har besluttet at søge Landsstyremedlem for Kultur og Uddannelse, Henriette Rasmussen om midler til at bygge et nyt kollegium. Det oplyser Borgmester Jens Immanuelsen. Den ansøgning støtter kulturudvalget.

Jens Immauelsen understreger, at kommunen allerede inden 1. marts i år har søgt om bevilling til byggeri af kollegium med plads til 90 elever på næste års finanslov.

Borgmesteren fortæller, at kommunen lige nu prøver at finde en løsning for de 17 elever, der starter i 10. klasse efter sommerferien. Indtil videre prøver man at finde et hus, hvor de 17 kan bo sammen.

Landstingets Kulturudvalgs formand, Doris Jakobsen siger, at det er en alvorlig situation, Upernavik står overfor.

- Der bør gøres noget nu. Børn har ret til skolegang, lyder det fra Doris Jakobsen.