Kulturpris var lovet til andre

Skrevet af Karsten Sommer
22. juni 2006 10:25

I går uddelte Doris Jakobsen årets Kulturpris til Simon Mooqqu Løvstrøm og Enok Poulsen. Uddelingen foregik i Doris Jakobsens hjemby Ilulissat.

Samtidig sad der et ældre ægtepar i Maniitsoq og undrede sig.

I starten af juni ringede telefonen nemlig hos dem i Maniitsoq. Det var selveste landsstyremedlemmet for kultur Doris Jakobsen, der gav dem den glædelige meddelelse at de var udset til at modtage Hjemmestyrets kulturpris for deres store arbejde med udvikling af produkter baseret på moskusuld.

De blev bedt om at holde helt tæt med beslutningen, da prismodtagerne først måtte afsløres på selve Nationaldagen. Uddelingen skulle ske i Ilulissat.

Ægteparret blev naturligvis meget glade, men fortalte Doris Jakobsen at de havde det problem at deres barnebarn skulle konfirmeres i weekenden efter Nationaldagen.

Doris Jakobsen lovede at undersøge om det problem kunne løses – og vendte glad tilbage med en rejseplan, hvor ægteparret skulle rejse fra Maniitsoq den 19.juni og vende tilbage den 22. – altså i dag, så de kunne deltage ved prisuddelingen, og samtidig nå tilbage til konfirmationen.

Da det problem var løst, så ægteparret frem til den store dag, hvor de skulle modtage Grønlands største kulturpris og de 25.000 kroner der følger med prisen.

Stor var derfor ægteparrets skuffelse derfor, da de 10 dage senere – i midten af juni – bliver ringet op igen - ikke af Doris Jakobsen, men denne gang af hendes sekretær, der meddelte dem…. at de alligevel ikke skulle have årets Kulturpris!

Sekretæren beklagede, men lovede ægteparret at de nok skulle få en anden pris for deres indsats for moskusulden – sekretæren kunne blot ikke på nuværende tidspunkt sige hvornår, og hvilken pris de ville få….

Så ægteparret fra Maniitsoq blev hjemme, og kunne så i radioen i går følge kulturprisuddelingen til Simon Løvstrøm og Enok Poulsen.

Ægteparret understreger at de synes at det er helt i orden at de to fik kulturprisen – de undrer sig bare over at Kulturdirektoratet har så lidt tjek på deres beslutninger, at de først gør to ældre mennesker meget glade – og derefter udsætter dem for sådan en kolossal skuffelse.

Radioavisen har siden i morges forsøgt at få en kommentar til kulturprisforvirringen fra landsstyremedlem for kultur Doris Jakobsen, men hun har desværre ikke besvaret vores henvendelser.