Kujalleq og Qeqqata vil hjælpe hinanden i nyt samarbejde

Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunia har indgået en samarbejdsaftale, som skal løfte både folkeskoler, ledige og socialområdet.
26. april 2016 12:21

De to kommuner er ud af de fire kommuner, landets mindste, både geografisk og befolkningsmæssigt. Derfor finder de det naturligt at samarbejde og udveksle erfaringer for derved at udvikle deres serviceydelser, skriver Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunia i en pressemeddelselse.

Samarbejdsaftalens fokusområder indeholder blandt andet udvikling af kommunernes folkeskoler. Her nævnes skolebestyrelsens ansvarsområder, timefordeling og samarbejdet med skolehjem. 

Der bliver også sat fokus på arbejdskraft i kommunerne. Samarbejdet skal skabe bedre rammer for de lediges efteruddannelse, ved at udveksle indsatsen i Job-, Vejledning- og Opkvalificeringscentre. Samtidig skal medarbejdere i kommunerne opkvalificeres.

Kommune Kujalleq og Qeqqata Kommunia er landets minekommuner, som har nye miner på vej. Her vil de to kommuner anvende muligheden for at udveksle erfaringer, for samarbejdet med mineselskaber og Selvstyret, herunder ved gennemførelse af IBA-aftaler.

Læs også Flere børn anbringes uden for hjemmet

Begge kommuner har udfordringer på socialområdet. Ved at bistå hinanden og udveksle de optimale arbejdsgange, vil de optimere og udvikle socialområdet.

Kommunerne vil blandt andet begrænse antallet af anbringelser undenfor eget hjem, og fokusere på hjemtagelse af eksempelvis handicappede.

Kommunerne, der har ambitioner om bedre trafikinfrastruktur, har også fokus på udvikle trafikforbindelser til Island i luften og til havs.