Kujalleq lukker ned for kommunal rygning

Fra det nye år vil det ikke længere være tilladt at for ansatte i Kommune Kujalleq at ryge i arbejdstiden. Det blev vedtaget tirsdag på et møde i kommunalbestyrelsen.
Skrevet af Jørgen Semionsen
04. oktober 2017 11:54

KNR har talt med to kvinder, der begge arbejder i Kommune Kujalleqs administration. Den ene ryger ikke, mens den anden er ryger. Men de er begge enige i rygeforbuddet.

- Jeg mener, at individet selv bestemmer. Men jeg har heller ikke noget imod, hvis de laver en sådan bestemmelse, siger Tupaarnaq Hansen Petersen.

- Jeg har ikke noget imod det. Jeg må også prøve at lægge begrænsning på mig selv, siger rygeren Sofie Berthelsen.

Det var Naja Lund fra IA, der fremsatte forslaget om et rygeforbud i arbejdstiden. Hun er glad for, at det nu er blevet vedtaget.

- Jeg er selvfølgelig meget stolt over, at kommune Kujalleq som den første kommune med omkring 1000 ansatte har vedtaget et rygeforbud.

LÆS OGSÅ Sundhedsvæsenet skal kvitte smøgerne

Da forslaget blev stillet i foråret, var den i første omgang tiltænkt kommunens ansatte i daginstitutioner og skolepasningsordninger.

- Allerede ved førstebehandlingen af forslaget blev det besluttet, at forslaget skulle omfatte alle ansatte og ikke kun enkelte faggrupper, siger Naja Lund.

Selv som ryger er borgmester Kiista P. Isaksen glad for vedtagelsen af forslaget.

- Med tanke på det forbilledlige og det sundhedsmæssige er jeg glad for vores fælles beslutning, siger hun.

Op til januar måned er næste skridt at tilbyde de kommunalt ansatte rygere et rygestopkursus.

- Da de ansatte også selv er fremkommet med ønske om sådanne kurser, bliver det næste at forberede disse tilbud om rygestopkurser.

Antallet af ansatte er på over 1000 i alle kommunens institutioner. De nye rygeregler træder i kraft 1. januar 2018.

LÆS OGSÅ Lad ikke sundhedsvæsenets rygeforbud brede sig