Kujalleq mangler at bruge bevilgede anlægsmidler

En stor del af de 55,5 mio som Kommune Kujalleq har fået til byggerier er ikke blevet brugt. Samtidig er der anlægsopgaver som er forsinkede og er gået i stå i kommunen. Oppositionspartiet Inuit Ataqatigiit er frustrerede over situationen.
Foto © : Connie Fontain / KNR
Skrevet af Jørgen Semionsen
11. november 2018 11:57

- Situationen er frustrerende, siger medlem af teknisk udvalg i Kommune Kujalleq Mouritz Karlsen fra Inuit Ataqatigiit.

Daginstitutionen Angajo i Qaqortoq er ramt af skimmelsvamp, og derfor skal bygningen nedrives. Der er afsat 10,4 millioner til projektet, men arbejdet er endnu ikke begyndt.

- Vi havde håbet, at vi begyndende fra i år får udført opgaverne. For de afsatte midler skulle gerne bruges.

Mouritz Karlsen, som også er formand for bygdebestyrelsen i Qassiarsuk, Igaliko og Narsarsuaq, siger også, at det er blevet en rutine, at anlægsopgaver i Kommune Kujalleqs bygder bliver udsat.

- Med hensyn til anlægsopgaverne i bygderne, er det blevet almindeligt at udsætte dem.

For indeværende år er der også afsat 4 mio. kr. til nedrivning og bygning af skolen i Qassiarsuk, som også er ramt af skimmelsvamp. Men heller ikke dette arbejde er kommet i gang.

- Skolen er ramt af stor mængde af skimmelsvamp. Selvom muligheden endelig er der, er nedrivningen udsat flere gange, og det er frustrerende.

Ingen tilbud

Kommune Kujalleq har ellers prøvet at finde nogen, som kan påtage sig opgaverne, men flere tilbud koster mere end hvad kommunens har afsat til opgaven.

Konsekvensen er, at anlægsopgaverne må udsættes, siger formanden for teknisk udvalg Kommune Kujalleq, Josef Petersen, fra Siumut.

- Vi oplever også, at ingen giver tilbud, når vi udliciterer. Og vi forstår situationen således, at de, som kunne udføre opgaverne, begrænser deres opgaver på grund af travlhed, siger Josef Petersen.

Oppositionen i Kommune Kujalleq håber, at forsinkelserne af anlægsopgaverne får en ende.

- Vi gør vores anstrengelser for at finde en løsning snarest, siger Mouritz Karlsen.

10 mio. kr. af de afsatte anlægsmidler er blevet overført til næste år.