Grønlands Erhverv: Kronprinsen kaster glans over delegation

Kronprinsen, en danske minister og hele den grønlandske delegation kan sammen skabe vigtig opmærksomhed om Grønlands rolle som mineland internationalt, lyder det fra direktør i Grønlands Erhverv.

Det er ikke mr. hvem som helst, der skal med på verdens største råstofmesse PDAC i Toronto - Canada i begyndelsen af marts og repræsenterer grønlandske interesser. Det er Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik, som ud over sit blå blod også har et helt særligt forhold til Grønland.

- Kronprinsen er vigtig for os af den enkle grund, at han har en særlig klangbund for at fortælle historien om Grønland og historien om, hvad der sker i Grønland på råstofområdet sammen med os, siger direktør i Grønlands Erhverv, Brian Buus Pedersen. 

LÆS OGSÅ Kronprinsen skal hjælpe Grønlands erhverv ved minemesse

Kronprinsen har blandt andet været på en slædeekspedition på 4 måneder og 2795 km i Nordgrønland, og to af hans børn bærer grønlandske mellemnavne. 

- Hans tilstedeværelse sammen med sådan en delegation kaster jo noget glans og meget mere reklame og opmærksomhed af sig, siger direktøren. 

LÆS OGSÅ Kim Kielsen sad med ved Kronprinsens bord

Han understreger at Grønland er et stort land, men et lille mineland globalt. Netop derfor er det vigtigt, at får skabt interesse for landet fra investorer og mineselskaber for at udvikle den grønlandske mineindustri, forklarer Brian Buus Pedersen. 

Om PDAC

PDAC står for Prospectors & developers association Canada

PDAC er verdens største råstofmesse

Den afholdes hvert år i Toronto i Canada

Der er en hel programdel der handler om bæredygtig udvikling af miner i samarbejde med oprindelige folk

Der er omkring 26.000 deltagere

Der kommer folk fra 130 forskellige lande

Der kommer 3.800 investorer

Sammen med Kronprinsen vil en dansk minister også deltage. Det tegner til at blive Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), der skal ledsage Kronprinsen på turen.

Grønland har i en årrække deltaget til PDAC, men aldrig med så stor og vigtig en delegation som i år, understreger Brian Buus Pedersen.

- Så får den altså en ekstra skrue i år og vi har jo behov for at få skabt denne her opmærksomhed fordi vi er i så hård konkurrence med andre lande om opmærksomheden, siger han. 

Den grønlandske deltagelse er et samarbejde mellem Grønlands Erhverv, Grønlands Selvstyre, generalkonsulatet i Canada, Dansk Industri, og råstofklyngen, der er et samarbejde mellem Grønlands Erhverv, DTU og Dansk Industri. 

LÆS OGSÅ Kronprinsens nationaldragt skal udstilles

 

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt