Kristian Jeremiassen har i dag meldt sig ind i Siumut

Landstingsmedlem Kristian Jeremiassen har i dag meldt sig ind i Siumuts lokalforening i Qasigiannguit, det bekræfter Siumuts sekretariat.
Skrevet af Oline I. Olsen
14. april 2009 10:38

Kristian Jeremiassen meddelte pressen i onsdags, at han er gået ud af Atassut, med den begrundelse at partiet ikke forberedte sig til den næste landstingsvalg eller skabte fornyelse i partiet.

- Bestyrelsen hos Atassut holder kun møder hvert halve år, og det er et tegn på at der ikke sker noget i partiet, siger Kristian Jeremiassen.

Han har følt sig presset ud af Atassut de sidste halve år.

- I efteråret blev vi af Forbundet opfordret til ikke at være valgt ind i både landstinget og kommunalbestyrelserne samtidig. Og her følte jeg mig stødt, fordi jeg mener, at jeg har kræfterne til at klare to poster, siger Kristian Jeremiassen.

Men formanden for Atassut, Finn Karlsen finder Kristian Jeremiassens udmelding, som en overraskelse.

- Jeg har så sent som i mandags i sidste uge talt med Kristian Jeremiassen, mens han var i Sisimiut for at holde møder for Atassut, her kom han ikke med noget kritik, men var engageret i sit arbejde, siger Finn Karlsen.

Og Finn Karlsen forklarer, at Atassut i efteråret havde opfordret Krisitian Jeremiassen til at holde orlov fra kommunalbestyrelsen i Qaasuitsup Kommunia, da der har været kritik af Kristian Jeremiassens fravær.

Kristian Jeremiassen har endnu ikke meldt sig ud af Atassuts lokalforening i Qasigiannguit, siger Finn Karlsen.