Kræfttilfælde fordoblet i løbet af 30 år

Det samlede antal kræfttilfælde her i landet er på 30 år stort set fordoblet. Mens der i 1980 var 80 kræfttilfælde blev der i 2008 konstateret 158 nye tilfælde af kræft.
Skrevet af Karsten Sommer
13. oktober 2011 06:39

Det skriver avisen AG i dag med henvisning til tal fra den ny Kræftredegørelse 2011, som Departementet for Sundhed og en række eksperter står bag.

Udviklingen belaster den i forvejen økonomisk pressede sundhedssektor, fordi moderne kræftdiagnosticering ofte kræver meget dyrt specialudstyr og specialuddannet personale, fremgår det af redegørelsen.
Hvis ikke man i fremtiden skal imødese stærk stigning i nedsendelse af patienter fra Grønland til Danmark, kræver udviklingen investering i blandt andet MR-scannere og fornyelse af ultralydsdiagnostisk udstyr på kystsygehusene, fremgår det af artiklen i AG.
Medlem af Naalakkersuisut for sundhed, Agathe Fontain, kalder i rapporten kampen mod kræft for en stor samfundsmæssig udfordring.
- Heldigvis er der i dag langt flere end tidligere, der bliver helbredt for deres kræftsygdom eller overlever længere end før med sygdommen. Men det stiller også krav til bedre mulighed for efterbehandling, understreger Agathe Fontain.
Kræftredegørelse 2011 fastslår iøvrigt at lungekræft stadig er den hyppigste form for kræft her i landet, både blandt mænd og kvinder.