Konsulentjob lokker socialrådgivere

06. juni 2006 13:25

Socialrådgivere ansat i Hjemmestyret får en mere attraktiv løn og bedre arbejdsvilkår end de kommunalt ansatte. Og det gør det svært for kommunerne, at holde på arbejdskraften.

- Vi tror, at der en del rådgivere, som har fundet anden beskæftigelse, på grund af lønforholdene, siger afdelingschef i Nuuk Kommune, Jan Paluszewski.

Han og de øvrige i kommunens socialafsnit må ofte vinke farvel til medarbejdere, der finder bedre arbejdsvilkår, og ikke mindst en bedre løn andre steder.

Det kan for eksempel være en stilling som socialkonsulent i Hjemmestyreregi.

Titlen som konsulent kvalificerer nemlig til en højre løn, oplyser formanden for Socialrådgivernes Forening, Vittus Poulsen. Han vurderer, at en socialkonsulent typisk får 3000 kroner mere i løn om måneden plus en mindre stressende arbejdsdag.

Hjemmestyret kan altså kalde deres socialrådgivere for konsulenter. Det vil Nuuk Kommune også gerne gøre, fortæller Ove Karl Berthelsen fra kommunens socialudvalg.

- Vi står jo mellem en overenskomstmæssig fastlåst situation og en arbejdspukkel. Derfor foreslår jeg, at vi forsøger at lave en konsulent-ordning og via det afhjælpe situationen.

Sidste år satte Radioavisen fokus på socialrådgivernes vilkår. Her blev medarbejderne i Nuuk Kommune lovet hjælp hvad angår lønnen, som kommunaldirektør Kim Hvistendahl lovede, skulle have et hak op. Borgmester Agnethe Davidsen lancerede en plan om at give kontorpersonalet tre måneders kursus, så de kunne aflaste socialrådgiverne. Og daværende landsstyremedlem for familier, Tommy Marø, lovede at hjælpe kommunen ud af krisen.

Ingen af løfterne er blevet indfriet – her et år efter.