Konstituerende samling i Inatsisartut på fredag

Som ventet ligger det nu fast, at Inatsisartut indkaldes til konstituerende samling i overmorgen - fredag den 12. december.

På samlingen skal de nye medlemmer af Naalakkersuisut formelt godkendes, ligesom medlemmerne af Inatsisartuts udvalg og de mange nævn og råd, som Inatsisartut udpeger medlemmer til, skal vælges.
 
Traditionen tro, indledes den konstituerende samling med fælles morgenkaffe for alle Inatsisartus medlemmer og Selvstyres ledende embedsmænd i Hans Egedes Hus. Og derfra fortsætter de allesammen i procession til Vor Frelser Kirke til en guddstjeneste kl. 10. Og kl. 11 indledes så den konstituerende samling, der er berammet til at vare i to timer - altså frem til kl. 13.00.
 
Samlingen åbnes af Inatsisartuts aldersformand, og det er den nuværende fungerende formand den 68-årige Lars-Emil Johansen fra Siumut.
 
Han skal føre de 31 medlemmer af Inatsisartut gennem en redegørelse for valget, præsentere en indstilling fra det midlertidige udvalg til valgsprøvelse og de valgte medlemmers og stedfortræderes valgbarhed.
 
Samtidig skal medlemmerne godkende eventuelt foreslåede ikke-folkevalgte medlemmer af Naalakkersuisut. Så følger valg af tingets formand og det øvrige formandsskab og først herefter følger så godkendelse af formanden for Naalakkersuisut og efterfølgende igen godkendelse af de øvrige medlemmer af Naalakkersuisut.
 
Dagsordensudvalget har samtidig i dag besluttet, at den konstituerende samling udvides med en ekstraordinær samling på tirsdag den 16. december. Og det skyldes en række hastebeslutninger, der ikke kan afvente en senere samling.
 
Dagene fra fredag til tirsdag bruges til at kursus for Inatsisartuts medlemmer om alt lige fra afstemningsprocedurer i tinget til brug af tingets data-teknik.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt