Qulaarpaa Konkurrent beskylder TELE for at forhale liberalisering

TELE Post er nu for anden gang forsinket med at blive klar med liberaliseringen af internettet. Virksomheden forklarer det selv med, at konsulentudgifterne er løbet løbsk. Det viser sig dog, at konsulenterne var nået ganske langt, da arbejdet blev stoppet for to måneder siden.

Oprindelig hed deadlinen 1. januar. På det tidspunkt skulle TELE Post melde ud, hvad de nye televirksomheder skal betale for at bruge TELEs kabler til at tilbyde internet via bredbånd. Kort før 1. januar meddelte TELE, at de ikke kunne nå det, men, at de kunne være klar 1. april. Men som bekendt lykkedes det heller ikke for TELE at overholed den deadline.

- Jeg havde en klar forventning om, at vi ville være klar den 1. janaur, siger Nicolaj Odgaard Jensen, styrelseschef i Telestyrelsen.

- Da det så blev meldt ud, at vi ikke bliver færdig til det tidspunkt, så haved jeg og de nye operatører en klar forventning om, at så blev det den 1. april. Vi jokede lidt med, at det måske var en lidt uheldig dato, og at vi skulle flytte det til 2. april.

 

Overrasket over forsinkelse

Nicolaj Odgaard Jensen vil ikke forholde sig til, hvorvidt TELEs forklaring er troværdig, men han undrer sig.

- Det er overraskende for mig, at man skruer ned for ambitionsniveauet, siger styrelseschefen.

Hos TELE lyder forklaringen, at opgaven med at udregne de rigtige priser viste sig, at være langt mere omfattende end antaget. De fik udgifterne til konsulengter til at løbe løbsk, og der bliver brugt det dobbelte af de planlagte beløb.

 

Arbejde stoppede i februar

Derfor valgte TELE i februar at sætte arbejdet i stå og sende konsulenterne hjem.

- Vi vurderede, at det var væsentligt at få dialogen med myndighederne om, hvorvidt det er den rigtige måde vi gøre tingene på, forklarer TELEs direkktør Steen Montgomery-Andersen.

- Vi skulle drøfte om det er det rigtige omkostningsniveau. Man må huske på, at prisen for dette konsulentarbejde i sidste ende havner hos forbrugerne, siger direktøren.

 

Langt fremme med priser

Det overraskende i forløbet er dog, at TELE var nået ganske langt i forløbet, da arbejdet blev sat i stå. Det erkender Steen Montgomery-Andersen

- Vi var nået et godt stykke vej i arbejdet, men manglede lige at få bundet de sidste sløjfer på det.

Den kendsgerning får konkurrenten inu:it til at sætte spørgsmålstegn ved TELEs forklaring om tidsnød.

- Jeg forstår ikke, at man kan deltage i så mange workshops med departementet og forpligte sig til planen, og så komembagefter og være forsinket. Jeg syntes, det er pinlingt, siger direktør Martin Gjødvad fra inu:it.

 

Mistanke om forhaling

TELE fasholder dog, at de hele tiden har gjort opmærksom på,a t tidsplanne er meget stram.

- Vi har på hvert eneste møde hævet vores hånd og sagt, at vi er med på liberaliseringen, men jeres tidsplan er helt hen i vejret, fortæller Steen Montgomery-Andersen.

Hos inu:it kan man direktøren til gengæld ikke sig fri for en mistanke om, at forsinkelsen ikke er nogen tilfældighed.

- Man sidder med følelsen af, at det er fordi de vil trække liberaliseringen. Det er den følelse vi andre sidder med, siger Martin Gjødvad.

 


 

Sider