Kommuneqarfik Sermersooq havde udmærket samarbejde med Tûgdlik

Kommunen er tilfreds med Tûgdlik og siger, at de ikke har haft grund til bekymring. Meldingen kommer fra fagchefen for Børne- og Familieafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq, Mette Sonniks, om kommunens brug af skoleskibet "Tûgdlik" som døgninstitution til nogle af landets mest socialbelastede drenge.
06. maj 2011 04:58

Meldingen kommer fra fagchefen for Børne- og Familieafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq, Mette Sonniks, om kommunens brug af skoleskibet "Tûgdlik" som døgninstitution til nogle af landets mest socialbelastede drenge. Kommunen og døgninstitutionen har haft et "udmærket samarbejde", der har været bundet på en skriftelig aftale, oplyser Mette Sonniks.

"Tûgdlik" mistede per 1. maj sin tilladelse til at fungere som døgninstitution efter et uanmeldt tilsyn på skoleskibet af Selvstyret. Her blev der konstateret "stærkt bekymrende forhold", hvilket fik Naalakkersuisut til at lukke institutionen med kort varsel.

Hos Børne- og Familieafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq, som har tilsynsforpligtigelsen med det enkelte barn, har forholdene på "Tûgdlik" dog ikke vakt bekymring.

- Vi har haft regelmæssige møder en gang i kvartallet om vores "fælles" børn, og det har selvfølgelig bestået i tilsyn på selve bådet, hvor vi har besøgt børnene. Her har vi ikke umiddelbart haft nogen grund til bekymring, siger Mette Sonniks.

Hun påpeger, at der har været tilfælde, hvor skoleskibet "Tûgdlik" ikke har været det rette hjem for enkelte børn, men at det også sker på andre døgninstitutioner.

Børne- og Familieafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq havde da heller ikke forudset, at "Tûgdlik" ville miste sin tilladelse, eftersom Selvstyret ikke har kontaktet afdelingen inden beslutningen.

- Vi er som kommune ikke blevet hørt i sagen og dermed ikke inddraget i beslutningen,  siger Mette Sonniks.

Er du dermed forundret over, at tilladelsen er blevet trukket tilbage?

- Jeg kan ikke sige, om jeg er forundret eller ej. Jeg kan sige, at jeg ikke kender den fulde baggrund for, hvorfor Selvstyret har taget den beslutning, siger Mette Sonniks.