Storm Ludvigsen er blandt de politikere, som har savnet Kanukokas opbakning.Foto: KNR

Kommunalbestyrelsesmedlem: - Kanukoka har udspillet sin rolle

Frustrationer over manglende opbakning fra Kanukoka ved forhandlingerne om udligningsreformen har fået IA i Kommuneqarfik Sermersooq til at foreslå udmeldelse fra kommunernes landsforening.

- Kanukoka har udspillet sin rolle som fælles organisation, siger kommunalbestyrelsesmedlem Storm Ludvigsen (IA) til KNR.

Tirsdag morgen skal der tages stilling , hvor IA har sat forslaget på dagsordenen.

- Vi har følt, at det er nødvendigt at diskuttere Kanukokas linje i de seneste år. Det er, derfor vi har stillet dette forslag, siger Storm Ludvigsen.

Derudover ønsker han ikke at udtale sig til pressen før forslaget har været til debat i kommunalbestyrelsen.

Ingen reaktion på 20 mio. kr.
Forslaget bærer tydeligt præg af, at IA’s gruppe i kommunalbestyrelsen er meget frustreret over manglende støtte fra landsforeningen.

- Kanukoka reagerede  ikke, da Naalakkersuisoq for finanser i 2013 uden videre trak 20 mio. kr. fra Kommuneqarfik Sermersooqs budget, skriver Storm Ludvigsen.

Læs også Kommuneqarfik Sermersooq bryder samarbejdet med Kanukoka

Samme år blev der nedsat en administrativ styregruppe bestående af embedsmænd fra de fire kommuner fra Kanukoka og Departementet for Finanser for at drøfte en udligningsreform.

Men her oplevede Kommuneqarfik Sermersooq intet reelt forsøg fra Kanukokas side på at varetage  interesserne for Kommuneqarfik Sermersooq, der er landets folkerigeste og økonomisk største.

- Vi står nu i en situation, hvor reformer kan gennemføres uden dokumentation, uden saglig argumentation og uden beregning af konsekvenserne, skriver Storm Ludvigsen videre og konsterer at de fire store kommuner ikke samarbejder og ikke ser nogen indholdsmæssige fællesinteresser.

- I stedet er kommunerne hinandens konkurrenter om bl.a. skatteindtægterne. Det er en meget trist udvikling, men vi ser ingen tegn på at den skulle blive bedre i de kommende år, skriver kommunalpolitikeren.

Storm Ludvigsen ser derfor ingen grund til, at Kommuneqarfik Sermersooq hvert år skal bidrage med ca. 4 mio. kr. til foreningens drift.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt