Foto: Bureau for Inatsisartut

KNR radio sender ikke fra forårssamlingen

Når Inatsisartut begynder sin forårssamling fra i morgen vil radiolyttere ikke som tidligere kunne følge med i møderne i KNR radio.

Ved efterårssamlingen sidste år sendte KNR direkte fra møderne i Inatsisartut, kun afbrudt af timeradioaviser.

Nytiltrådt direktør for KNR, Karl-Henrik Simonsen, forklarer, at beslutningen om ikke at sende alle møder fra forårssamlingen blandt andet hænger sammen med, at Inatsisartut med kort varsel ændrede på mødetidspunktet.

- Grunden er, at Inatsisartut for kort tid siden har meddelt, at møderne afholdes fra klokken 10 til 14. KNR har jo allerede i efteråret planlagt deres sendeflade, siger Karl-Henrik Simonsen til radioavisen.

Står det til den nye direktør for public service-virksomheden, skal KNR heller ikke i fremtiden sende fra Inatsisartut på radio.

- I princippet synes jeg ikke, at det er KNRs opgave at sende møderne ucensureret eller uden journalistisk behandling, og bare stille en mikrofon til rådighed. Det gør de allerede på en anden kanal (KNR2, red), og det betaler Inatsisartut også for.

Leder af journalistuddannelsen på Ilisimatutsarfik, Naja Paulsen, mener heller ikke, at der er KNRs opgave at give politikerne fri taletid ved at sende alle møderne fra Inatsisartut.

- Journalistens fornemste opgave er at opsøge historierne selv i Inatsisartut, og have friheden til at vælge, hvad de skal lave indslag om, siger Naja Paulsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt