KNR og GIF vil styrke idrættens synlighed

Grønlands Idrætsforbund GIF og KNR indgår samarbejdsaftale
Karl Henrik Simonsen og Jonas Jensen
Karl Henrik Simonsen og Jonas Jensen underskrev samarbejdsaftale mandag den 8. marts Foto © : GIF
Skrevet af Noah Mølgaard
09. marts 2021 11:37

Generalsekretær i GIF Jonas Jensen og direktør i KNR Karl Henrik Simonsen skrev mandag den 8. marts under på en 3-årig samarbejdsaftale.

KNR har allerede nu flere udsendelser om sport på støbeskeen, hvor der blandt andet bliver lavet udsendelser som at være studerende og dyrke idræt.

Der er også flere udsendelser på vej om aldring.

Samarbejdsaftalen mellem KNR og GIF er baseret på fire temaer, der skal styrke idrættens synlighed og udvikling af udstyr til at vise sportsaktiviteter.

Det er:

  • Dækning af stævner og forskellige arrangementer.
  • Transmission af GIF årlige idrætsshow ’Maligassiuisut’.
  • Udsendelser om idræt og sundhed.
  • Udvikling af teknisk udstyr til at vise idrætsaktiviteter.

Idræt skaber sammenhold

- Idræt fylder meget i det grønlandske samfund og er med til at skabe sammenhold – både blandt aktive, publikum, som land og på tværs i landet, siger generalsekretær i GIF Jonas Jensen.

- Vi er derfor meget glade for, at vi har opnået en aftale med KNR, der sikrer, at vi kan arbejde målrettet og kontinuerligt med at synliggøre og fremme idrætten, i tæt samarbejde med KNR, uddyber Jonas Jensen.

Det vækker også glæde hos KNR, at der nu er sat rammer for samarbejdet GIF.

- Idræt er den største kulturelle aktivitet i Grønland. Det er derfor et ønske fra KNR at styrke samarbejdet med GIF. Det er også for at styrke det formål KNR har ansat sportskoordinator for at styrke dækning af idræt på web, radio og tv, siger KNRs direktør Karl Henrik Simonsen.