AWG2016 KNR beklager lydblamage

KNR undersøger fortsat, hvorfor lyden på KNR2 var dårlig under åbningsceremonien af Arctic Winter Games.
Foto © : AWG2016/VHDesign - Vagn Hansen
07. marts 2016 17:19

Forberedelserne har været lange og forventningerne var derfor høje, da KNR-TV sendte åbningsceremonien ved Arctic Winter Games.

Det var dog langt fra alle forventninger, der blev indfriet.

På KNR 1 blev showet sendt med kommentator. For dem der ville have showet uden kommentatorer var denne mulighed på KNR 2. Her var der dog både forsinkelser og periodevis ekko på showet.

Læs også 15 pletskud fra AWG2016's åbningsceremoni

I dag er kritikken hård på de sociale medier, og KNRs ledelse erkender, at det var skuffende. 

- Det er selvfølgelig beklageligt, når lyden den fejler og teknikken driller, siger Radiochef Masaana Egede, der udtaler sig på vegne af KNRs ledelse.

Leder efter svar

Lyden på KNR1 i streamingen på nettet og her fra radioen var faktisk ganske fin, så man kunne høre AWGs generaldirektør, Maliina Abelsen byde velkommen til legene. Problemet var på KNR 2 og Masaana Egede peger på, at aldrende udstyr muligvis er forklaringen.

- Vi arbejder med rigtigt gammelt udstyr. Om det er det kan jeg ikke rigtigt svare på lige nu. Lige nu er vi i gang med at evaluere, hvad der er sket og hvad der gik galt, siger radiochefen.

Ingen garantier

AWG er dog kun lige gået i gang og der skal sendes både gallashow og afslutningsceremoni. Der er dog ingen garantier for at problemet er løst til den tid.

- Vi sigter jo selvfølgelig efter, at der ikke skal være nogen tekniske problemer, men vi kan jo aldrig garantere helt hundrede, selvom vi meget gerne ville, og vi gør vores bedste for at give den bedste sending, siger Masaana Egede.