KNI ønsker styr på misforståelser

31. marts 2006 15:46

Klagerne over det nye enstrengede trafiksystem har nærmest væltet ind over hinanden.

Men nu svarer KNI igen. I en glittet tryksag som man kan finde som indstik i Tryksagen er en af de mere lækre af slagsen. Farvebilleder af drivende is-skosser, smilende børn og effektivt personale.

Og vigtigst, så indeholder den en helsides tekst med forklaringer – både på grønlandsk og på dansk. I teksten, der har overskriften: Kære medborger, forklarer KNI sig mod en række af de kritik punkter, der er kommet. Et af dem er luftpudebåden i Uummannaq.

Og netop luftpudebåden har KNI haft rigtig mange problemer med. Man kan nævne et manglende pontonanlæg og manglende godkendelse fra Søfartsstyrelsen.

KNI overtog servicekontrakten fra den første januar, men i tryksagen kan man nu læse:

Citat: ”Mange har desværre fået den opfattelse, at luftpudebåden skulle indsættes i fast rutetrafik fra årsskiftet, men det har aldrig været meningen.” Citat slut.

Og det er en oplysning, der er ny.

Faktisk så ny, at Uummannaqs borgmester Jens Lars Fleischer ikke har hørt det før.

- Det lyder ret misvisende, siger han til Radioavisen.

Fra KNI siger direktør Gerhardt Petersen, at de prøver at fortælle sandheden, men at man måske kunne gøre teksten lidt klarere.

Han fortæller, at man fra KNI’s side havde håbet på, at kunne sejle med luftpudebåden tidligt i januar.

I tryksagen lover KNI, at luftpudebåden kommer i drift. Selskabet sætter endda dato på. De lover, at den sejler den første juli i år.