KNAPK stopper rejefiskeri

24. marts 2006 18:06

KNAPK truer med at stoppe al fiskeri efter rejer fra på mandag.

De er utilfredse med rejepriserne og derfor brød forhandlingerne med Royal Greenland sammen i går, forklarer KNAPK´s direktør, Peter S. Olsen.

- Sagen er, at oliepriserne er steget kraftigt, det sidste halvandet års tid og rejepriserne er oven i købet gået ned. Nu er det kommet så vidt, at det næsten ikke kan betale sig for vores kystnære rejefiskere, med de nuværende priser at fiske efter rejer.

KNAPKs direktør oplyser, at deres krav på 14 millioner kroner er blevet mødt med et tilbud på 7 millioner fra Royal Greenlands side. Og det er ikke acceptabelt mener Peter S. Olsen:

- Vi har holdt møde med KNAPK, og vi kan ikke holde til at priserne er så langt nede, derfor må vi gå i aktion. Vi mener, fra KNAPKs side, at det er rimelige krav. Vi håbede på, at kunne komme til forståelse og at Royal Greenland vil imødekomme os.

Det mener Royal Greenlands direktør Henrik Leth derimod ikke.

- Bolden ligger hos KNAPK, siger han til Radioavisen.

Henrik Leth beklager situationen, men understreger samtidig, at virksomheden ikke kan strække sig længere på.

Priserne på rejer er inddelt i fem kategorier, hvoraf prisen på de mindste rejer er 2 kroner og de største 8,25 hos Royal Greenland. Hos konkurrenten Alluitsup Paa i Sydgrønland, er prisen lidt højere.