KNAPK savner borgerinddragelse

Den generelle borgerinddragelse fra det nuværende Naalakkersuisut, har ikke været nok. Det mener fisker- og fangerforeningen KNAPK.
Skrevet af Jette Andersen
24. oktober 2013 07:08

Det er noget af det, som den nye NGO-koalition for bedre borgerinddragelse, har drøftet.

- Debatten bliver nødt til at tage udgangspunkt i de oplysninger, der bliver lagt frem. Det skal ikke være ud fra "måske" eller urealistiske ideer, derfor er det meget vigtigt, at få de korrekte oplysninger ud til offentligheden, og det vil KNAPK gerne være med til.

Det siger Henrik Sandgreen, formand for fisker- og fangerforeningen KNAPK.

Hvis borgerne skal inddrages endnu mere, så mener KNAPK, at det er nødvendigt for alle relevante myndigheder, at bruge alle muligheder for at udbrede oplysninger. Kun på den måde bliver borgerne fuldstændig sikre, mener Henrik Sandgreen.

- Oplysningerne bør laves i forhold infrastrukturen, og som alle kan forstå. En 300 sider lang rapport kan for eksempel godt blive kogt ned til et 10 sider kort og forståeligt referat. På den måde, kan oplysningerne nå mange flere, siger Henrik Sandgreen.

Der kom i går en pressemeddelelse fra den nye NGO-koalitionen for bedre borgerinddragelse, hvor KNAPK også stod som med afsender. I den stod, at NGO-koalitionen havde drøftet blandt andet den dårlige borgerinddragelse i uran-sagen, der skal til afstemning i Inatsisartut i dag, torsdag.

Men fisker- og fangerforeningen har sendt en præcisering, at KNAPK endnu ikke har taget stilling til arbejdet for at ændre lovgivningen om nul-tolerance i forbindelse med mineraler indeholdende uran.

- Fordi det ikke er blevet drøftet. Uran-sprøgsmålet har ikke været et punkt på dagsordnen, kun råstoffer og mineraler har været oppe og vende, siger Henrik Sandgreen.