Foto: John Rasmussen, Narsaq Foto

Wæver Johansen Kim Kielsen er en stærk leder

Siumut er ikke et splittet parti, men derimod et stort parti med plads til alle. Det fastslår Siumuts politiske næstformand, Jørgen Wæver Johansen, i denne uges Sermitsiaq.

I et debatindlæg i Sermitsiaq går Jørgen Wæver Johansen i rette med en række politiske observatører, der mener at det kommende formandsvalg i Siumut, skyldes splid og splittelse i landets største parti.

- Det er udtryk for et vrangbillede af Siumut, anfører Jørgen Wæver Johansen, der mener at den nuværende partiformand, Kim Kielsen, står stærkt.

- Kim Kielsen er ikke en svag leder, men et samlingspunkt for de fleste. En leder som man kan tale med, vurderer Jørgen Wæver Johansen, som ikke mener at Siumut får en ny leder under landsmødet i slutningen af juli.

Til gengæld er der muligvis udsigt til at partiet skal have sig en ny politisk næstformand.

- Det vil nemlig være en fordel at næstformanden bor i Nuuk, tæt på Naalakkersuisut og Inatsisartut, skriver den nuværende næstformand, der som bekendt selv bor i Qaqortoq.

Til trods for at Jørgen Wæver Johansen ikke mener Siumut er splittet, opfordrer han alligevel "tidligere og aldrende politikere", som han kalder det,  til at være med til at skabe større sammenhold i partiet, fremfor at appelere til splittelse, og være med til at skabe splid.

Siumut holder landsmøde i Sisimiut i dagene 26. til 28. juli.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!