Kielsen vil forvandle is og vand til eksporteventyr

Kim Kielsen og Naalakkersuisut er klar til at satse på eksport og vand som en ny indtægtskilde til landskassen. Det fortalte formanden for naalakkersuisut i sin åbningstale til Inatsisartuts efterårssamling.
Skrevet af Kenneth Elkjær
25. september 2017 15:01

I øjeblikket arbejdes der på højtryk på at lave en strategi for at udnytte vand og is til at skabe muligheder i erhvervslivet. Strategien skal være med til at sikre, at eksport af is og vand bliver et selvstændigt erhverv her i landet.

- Is og vand skal på sigt udvikles til at blive et selvstændigt og selvbærende erhvervsområde, lød det blandt andet fra formanden for naalakkersuisut, Kim Kielsen.

LÆS OGSÅ Naalakkersuisut vil eksportere vand fra vandhanen

Strategien vil ifølge Kielsen indeholde en analyse af det internationale is- og vandmarked. Specialister har kortlagt, hvad det kræver at slå igennem på verdensmarkedet for is og vand.

I august kunne vi her på KNR fortælle om et vandprojekt i Paamiut. Her vil virksomheden Koldco eksportere vand til flygtningelejre i Afrika. Ifølge Koldco vil produktionen af vand skabe mellem 30 og 60 arbejdspladser.

LÆS OGSÅ Flygtningevand skal sætte prop i fraflytning