KEKIP: Foreløbig ingen panik hos studerende

07. februar 2006 08:19

Forældre til studerende i Danmark er bekymrede for deres børns sikkerhed. Det siger landsstyremedlem for Uddannelse, Doris Jakobsen i hvert fald. De studerende selv tager det tilsyneladende mere roligt.

- Vi har intet hørt. Der har ikke været nogen, der har spurgt hvordan vi skal forholde os til det, siger Maria Wiechmann, der er formand for KEKIP, lokalforeningen i København for grønlandske studerende i Danmark. Hun understreger, at hun ikke har talt med samtlige studerende i København og derfor ikke kan tale på alles vegne. Og hun forstår egentlig godt, hvis forældre til studerende er bekymrede.

- Jo længere væk man sidder jo værre kan det også virke, dét, man kan kun kan høre om, men ikke kan se, påpeger Maria Wiechmann.

Hun har selv haft terrorangreb tæt inde på livet, fordi hun var på Bali i 2002 hvor to bomber sprang og dræbte to hundrede mennesker. Begivenheden gjorde indtryk. Men man skal ikke give efter for frygten, mener Maria Wiechmann:

- Dengang og også nu vælger jeg at tage afstand fra at lade frygten overvinde. Fordi på den led vil det også være terroristerne, der har fået lov til at vinde, siger Maria Wiechmann.