Katuaq indgår samarbejde med lokale kulturaktører

Katuaq anser det for vigtigt at have et godt samarbejde med de lokale aktører indenfor kulturlivet og bidrager derigennem med at løfte og støtte arrangementer med både professionelle og amatører i Grønland. Derfor har Kulturhuset i år indgået samarbejdsaftaler med Musikskolen, N.A.I.P. ,Orkesterskolen og Nordisk koncertkor vedr. brugen af Katuaq.
Skrevet af Peter Troelsen
11. juli 2012 09:16

-Orkesterskolen, herunder Nuuk Byorkester og Tambourkorpset, har siden indvielsen af Katuaq haft et frugtbart gensidigt samarbejde, som nu er blevet formaliseret. Orkesterskolens niveau sikres bl.a. ved løbende undervisning af professionelle gæstemusikere. Derfor er det en glæde, at både orkesterskolens medlemmer og de lokale professionelle kunstnere, nu får mulighed for endnu større udbytte af disse besøg igennem samarbejdsaftalen. Katuaq er et fantastisk hus med servicemindede medarbejdere, som vi er glade for at bruge, siger Arnannguaq Gerstrøm fra Orkesterskolen.

 For Katuaq har et af målene med aftalerne været at sikre tid og rum i Kulturhuset for de meget aktive kulturaktører i byen.

 -Vi har ofte mange arrangementer på programmet i løbet af et år og da vi er et alsidigt kulturhus med flere forretningsområder, så er vores mål med samarbejdsaftalerne at give plads til vores samarbejdspartnere indenfor kulturlivet i så god tid, at alle vinder ved samarbejdet. Både Katuaq og kulturaktørerne ønsker at give publikum en god oplevelse og aftalerne giver alle parter nogle faste rammer, som de kan planlægge efter, siger direktør for Katuaq Julia Pars.