Kangerlussuaq-borgere mødte talstærkt op

09. marts 2005 11:13

I går aftes var 118 spørgelystne Kangerlussuaq-borgere mødt op på hotel Kangerlussuaq for at høre, hvad landsstyremedlem Jens Napaattooq og Sisimiuts borgmester havde at sige om lufthavnen og byens fremtid.

Faktisk var interessen for landsstyremedlemmets udmeldinger så stor, at adskillige borgere måtte gå forgæves. Der var simpelthen ikke plads.

Det har da også været en turbulent tid de senere dage i Kangerlussuaq, der har givet anledning til at mange spørger sig selv om bygdens fremtid. Med to nye lange landingsbaner i Nuuk og Ilulissat i 2011, må lufthavnen se en passagernedgang på 77 procent i øjnene.

Men lufthavnen bliver ikke nedlagt, lovede Landsstyremedlemmet igen på mødet i går, og klandrede medierne for at have formidlet historien alt for sorthvidt. For hvad der tabes på almindelige passagerer, kan vindes på turisterne, gentog han overfor de fremmødte borgere.

Samtidig blev der ifølge Radioavisens kilder lovet, at der bliver nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på Kangerlussuaqs arbejdsmarkedssituation op til 2011.

Det blev til en ophedet og intens debat mellem de fremmødte, bygdebestyrelsesformanden, Sisimiuts borgmester, og landsstyremedlemmet. Og hvor godt det lykkes at overbevise de fremmødte, er der delte meninger om.

- Folk var meget usikre for fremtiden, men de blev overbevist af argumenterne, siger en.

- Det jeg så, var tre enige Siumuttere, som ikke kunne forklare sig ud situationen, siger en anden.

Landsstyrets Jens Napaattooq, Sisimiuts Hermann Berthelsen og Kangerlussuaqs bygdebestyrelsesformand Fritz Baumann udsender en samlet pressemeddelelse senere på dagen. Indtil da, ville ingen af dem fortælle om mødet.