Aflyste afgange: Kangerlussuaq bliver tætpakket de kommende dage

Alle senge og alternative overnatningsmuligheder kan blive taget i brug i Kangerlussuaq i forbindelse med, at Air Greenland har været nødsaget til at aflyse flyafgange på stribe torsdag og sandsynligvis frem til lørdag.
Skrevet af Kenneth Elkjær
31. maj 2018 16:23

På Hotel Kangerlussuaq er det ikke første gang, man skal træde til, når vejret eller teknik ødelægger flytrafikken. Torsdag måtte de igen træde til og koordinere, hvor de mange passagerer, der ikke kan komme frem skal overnatte.

Torsdag eftermiddag havde de allerede indkvarteret 250, og tallet kommer sandsynligvis til at stige løbende de kommende timer og dage.

LÆS OGSÅ 900 passagerer vil blive berørt af flere dage med aflysninger

Fungerende receptionschef Uuka Storch-Nielsen fortæller, at man denne gang er ekstra udfordret.

- Fredag ankommer et Herculesfly med mere end 100 personer fra 109th Airlift Wing (den amerikanske luftvagt, red.), og de har reserveret Hotel Umimmak og bygning 664. Så vi kan få et problem, hvis Danmarksflyveren kommer til Kangerlussuaq i morgen med en masse passagerer, siger hun.

Det er dog en udfordring, Uuka Storch-Nielsen og hendes kolleger er klar til at håndtere.

- Vi har gymnastiksalen, hvor vi kan stille feltsenge op, og vi har vandrehjemmet. Hvis det ikke er nok, må vi spørge amerikanerne, om de kan rykke lidt sammen, så vi kan indkvartere passagerer hos dem også, siger hun.

Ifølge Air Greenland skyldes de mange forsinkelser vejret på vestkysten. Der er først udsigt til, at vejret bliver bedre på lørdag. Flyselskabet anslår, at op mod 900 passagerer vil blive berørt af de mange aflysninger.