Kangaamiut mangler kommunefoged

03. juni 2006 16:41

Kangaamiut mangler desperat en kommunefoged. I seks måneder har bygden ikke haft en foged til at hjælpe med problemer, og det går hårdt ud over almindelige beboere. Bygdebestyrelsen, brandchefen og sundhedspersonale må træde til, når der er problemer, og det er ikke holdbart.

Derfor har bestyrelsen nu skrevet et åbent brev til folketingsmedlemmerne Kuupik Kleist og Lars-Emil Johansen for at høre, hvad de vil gøre ved sagen.

Håbet er, at de vil tage sagen op i Folketinget, så Kangaamiut igen kan få en kommunefoged. Opråbet fra bygdebestyrelsen er også en henstilling til Landsstyret.

En af dem, der må træde til, og give en hånd med er social og sundhedsassistent, Inger Plamboeck. Hun mærker i hverdagen, at folk henvender sig til hende for at få hjælp.

- Jeg må nogle gange berolige folk og få dem til at falde til ro. Det er ikke særligt sjovt, for jeg er helt alene her på sygeplejestationen, siger hun.

Hun mener, at lønnen som kommunefoged skal sættes op. Den afhænger af bygdens størrelse, og i Kaangamiut får en foged cirka 3000 kroner om måneden.