Kandidatforbundet tilbyder bedre levevilkår til alle

Skrevet af Karsten Sommer
17. oktober 2005 15:04

I dag offentliggjorde Kandidatforbundets Parti sine kandidater og det ny partis mærkesager. Kandidatforbundets Parti ønsker bedre levevilkår for befolkningen. Det er man ikke i tvivl om, når man læser deres 10-punkts program, som det nystartede parti går til valg på.

Ifølge det, går partiet ind for - citat: ”forbedring af levevilkår, uanset hvor man bor.” De vil også arbejde for - citat: ”bedre udnyttelse af levende og ikke-levende resourcer” – de ønsker - citat: ”bedre levevilkår for ældre, handicappede og pensionister” og - citat: ”bedre vilkår for sportsudøvere”. Kandidatforbundet vil også arbejde for bedre erhvervsvilkår – både for land- og søbaserede erhverv, bedre skoler, bedre uddannelsessystem.

Vi spurgte i dag partiets formand Anthon Frederiksen, om ikke det er det alle partier går til valg på?

- Det er kun godt hvis andre partier også er med på at gøre samfundet bedre. Men vi synes at Kandidatforbundets Parti går i spidsen for at få ændret de svage gruppers forhold. De kan og skal rettes, siger Anthon Frederiksen.

Der er dog nogle punkter, hvor partiet ikke vil forny. De vil revurdere ensprisreformen – bibeholde kystskibene og bevare det traditionelle fangererhverv.

Hvor skal pengene komme fra til at bevare de ting?

Vi er klar over at det kniber med de økonomiske midler i Grønland. Derfor skal der prioriteres, så de mest ømtålelige forhold skal rettes op først.

-Landskassen skal financiere de menneskelige forhold frem for teknik og anlæggelse af lufthavne, så det kan blive til gavn for børn og unge.

- Det er også derfor vi synes folk skal stemme på os. Vi står for menneskelige forhold og velfærd i samfundet, slutter Anthon Frederiksen.

Kandidatforbundets Parti har foreløbig 14 kandidater til valget. Flest fra partiets hovedbase i Ilulissat, hvor bl.a. Anthon Frederiksen selv og Niels Fly Olsen stiller op – de opstillede også begge til Folketingsvalget i februar. Fra Nuuk bemærker man Loritha Henriksen og den tidligere julemand Ludvig Ringsted.