Kandidat til finansministerposten trækker sig

Der er i dag fra helt uventet kant kommet et ekstra problem ind i de igangværende forhandlinger om en ny dansk regering.

Det er sket efter, at socialdemokraternes hidtidige politiske ordfører Henrik Sass Larssen er blevet kørt ud på et sidespor som kandidat til finansministerposen i en socialdemokratisk ledet regering. Han har på grund af kontakter til rockermiljøet ikke kunnet opnå sikkerhedsgodkendelse hos Politiets Efterretningtjeneste.

Han har derfor valgt at trække sig som ministerkandidat, fortsætter  som menigt folketingsmedlem.

Helle Thorning-Schmidt beklager i en kort kommentar til Ritzaus Bureau sagen. Men hun betragter det samtidig som en klog beslutning.

Nogenlunde samme toner lyder fra SF's formand, Villy Søvndal, der kalder  det en rigtig træls nyheden. Men Henrik Sass Larsen har truffet en rigtig beslutning, og det har jeg respekt for, siger Søvndal i en skriftlig kommentar.

Herefter er to socialdemokrater i spil til finansministerposen. Nemlig Helle Thorning-Schmidts nære rådgiver og chefstrateg Bjarne Corydon og partiets hidtidige finanspolitiske ordfører Morten Bødskov.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt